Όροι Ενοικίασης Αυτοκινήτου


Όροι Ενοικίασης Αυτοκινήτου


 


ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: Για τη παραλαβή του αυτοκινήτου ο οδηγός χρειάζεται να επιδείξει πρωτότυπη ταυτότητα ή διαβατήριο, πρωτότυπο δίπλωμα οδήγησης και πιστωτική / χρεωστική κάρτα για τη πληρωμή και την εγγύηση της ενοικίασης.

ΗΛΙΚΙΑ ΟΔΗΓΟΥ: Το ελάχιστο όριο ηλικίας για τις κατηγορίες A, B, C, Ε και H είναι τα 21 χρόνια. Μέγιστη ηλικία οδηγού είναι τα 80 χρόνια.

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ: Ο οδηγός πρέπει να κατέχει άδεια τουλάχιστον επί ένα χρόνο.

ΧΡΕΩΣΗ ΝΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥ: Για ηλικίες 21-24 ετών υπάρχει επιπλέον χρέωση 4€ ανά ημέρα για τις κατηγορίες A, B, C, Ε και  H.

ΧΡΕΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ:Για ηλικίες 71-80 ετών υπάρχει επιπλέον χρέωση 4€ ανά ημέρα για όλες τις κατηγορίες.

ΕΓΓΥΗΣΗ: Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου θα δεσμευθεί ποσό εγγύησης στην πιστωτική κάρτα του οδηγού το οποίο και θα επιστραφεί αυτούσιο στην λήξη της ενοικίασης, εφόσον δεν προκύψουν άλλες χρεώσεις. Η αποδέσμευση του ποσού μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 14 ημέρες ανάλογα με την εκδότρια τράπεζα της κάρτας. Το ποσό της εγγύησης διαφέρει ανά κατηγορία αυτοκινήτου. Αναλυτικότερα:

  • A, B, Η: €400
  • C, E: €700

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ: Για όλες τις κατηγορίες ο μισθωτής πρέπει να παρουσιάσει μια πιστωτική κάρτα αποδεκτή από την Firefly για την κάλυψη των ποσών που αφορούν την εγγύηση, την προκαταβολή και την εξόφληση του κόστους ενοικίασης..

ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ / ΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ: Η Firefly έχει το δικαίωμα, σε περίπτωση που ένας πελάτης είτε δεν εμφανιστεί είτε να ακυρώσει τις τελευταίες 24 ώρες πριν από την παραλαβή, να χρεώσει τον πελάτη με Χρέωση καθυστερημένης ακύρωσης / μη εμφάνισης ίση με χρέωση 1 ημερών ή 30 €, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο. Η Χρέωση μη εμφάνισης χρεώνεται εάν ο πελάτης δεν έχει παραλάβει το όχημα εντός μίας (1) ώρας από την ώρα / ημερομηνία κράτησης, εκτός εάν υπάρχει καθυστέρηση ταξιδιού (δεδομένου ότι έχουν δοθεί αριθμός πτήσης ή / και στοιχεία ταξιδιού πριν από την παραλαβή αυτοκινήτου).

ΠΡΟΩΡΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Σε περίπτωση επιστροφής του αυτοκινήτου νωρίτερα από την ημερομηνία που εμφανίζεται στην κράτηση δεν θα υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Η επέκταση ενοικίασης θα πρέπει να κανονιστεί με την Firefly Cyprus τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την προβλεπόμενη / δεσμευμένη λήξη ενοικίασης, με χρέωση σύμφωνα με την ισχύουσα λιανική χρέωση.

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ: At the end of the agreed rental period, Firefly allows a grace period of 29 minutes free of charge after which the customer will be charged with a minimum of one full day rental.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Όλοι οι εξουσιοδοτημένοι από την Firefly οδηγοί αυτοκινήτων, είναι ασφαλισμένοι με αστική ευθύνη έναντι τρίτων για θάνατο, σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Η κάλυψη αυτή υπόκειται στου γενικούς όρους του συμβολαίου της Firefly με την Ασφαλιστική της εταιρεία.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ: Όλα τα πρόστιμα και διοικητικές ποινές που προέρχονται από υπαιτιότητα του οδηγού επιβαρύνουν πλήρως το μισθωτή. Εάν ο ενοικιαστής δεν πληρώσει τα πρόστιμα, η Firefly θα προχωρήσει στην πληρωμή των προστίμων και θα χρεώσει τον ενοικιαστή το ποσό καθώς επίσης και έξοδα φακέλου €30, τα οποία δεν επιστρέφονται.

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ (CDW-SCDW): Η ευθύνη του ενοικιαστή για ζημιά στο ενοικιαζόμενο όχημα μπορεί να περιοριστεί, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζεται ο Κ.Ο.Κ., στην ελάχιστη χρέωση των 800€ για τις κατηγορίες A, B, H και 1000€ για τις κατηγορίες C, E καταβάλλοντας τα ποσά των €19 και €22 αντίστοιχα ανά ημέρα ενοικίασης.

Ο ενοικιαστής μπορεί να περιορίσει την ευθύνη του ακόμη περισσότερο (SCDW) στην ελάχιστη χρέωση των 200€ για τις κατηγορίες A, B, H και 300€ για τις κατηγορίες C, E καταβάλλοντας επιπλέον 12€ και 14€ αντίστοιχως ανά ημέρα ενοικίασης.

Καμία κάλυψη (CDW, SCDW) δεν καλύπτει ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινητού, στους τροχούς και στα λάστιχα.

ΚΑΛΥΨΗ ΚΛΟΠΗΣ (ΤΡ): Η κάλυψη κλοπής είναι μία υπηρεσία, η οποία εάν γίνει αποδεκτή, ο ενοικιαστής μπορεί να περιορίσει την ευθύνη του για ολική κλοπή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου στα 800€ για τις κατηγορίες A, B, H και  στα 1000€ για τις κατηγορίες, C, E καταβάλλοντας τα ποσά των 9€, και €11 αντίστοιχα ανά ημέρα ενοικίασης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ: Για ενοικίασεις διάρκειας 1-2 ημερών, ο πελάτης θα πρέπει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που εμφανίζεται κατά την παραλαβή. Σε περίπτωση που ο πελάτης το επιστρέψει με λιγότερη ποσότητα, ο πελάτης θα χρεωθεί την αξία του καυσίμου που λείπει. Επιπρόσθετα, θα ισχύει χρέωση υπηρεσίας ανεφοδιασμού, η οποία σήμερα είναι 25 €.

Για ενοικίασεις διάρκειας τριών (3) ημερών ή περισσότερο, ο πελάτης υποχρεούται να προπληρώσει το κόστος της ποσότητας καυσίμου που βρίσκεται στο ντεπόζιτο του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου κατά το χρόνο παραλαβής. Κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου –και μόνο αυτή τη στιγμή– ο πελάτης μπορεί να ζητήσει επιστροφή χρημάτων με την αξία του καυσίμου στη δεξαμενή εκείνη τη στιγμή. Σε αυτήν την περίπτωση, εάν η ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ είναι μικρότερη από αυτήν που έχει προπληρώσει ο πελάτης, τότε θα χρεωθεί το τέλος εξυπηρέτησης ανεφοδιασμού, το οποίο σήμερα είναι 25 €. Τυχόν οφειλόμενη επιστροφή χρημάτων θα διεκπεραιωθεί μέσω της πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας του πελάτη.

Η τιμή ανά λίτρο καυσίμου που χρησιμοποιείται είναι η μέση τιμή καυσίμου για την περιοχή όπου νοικιάστηκε το αυτοκίνητο. Η ’Χρέωσης Εξυπηρέτησης Καυσίμων’ είναι 25 €, ενώ η Firefly διατηρεί το δικαίωμα να την αλλάξει στο μέλλον χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Τυχόν επιστροφές καυσίμων, διαφορές κ.λπ. πρέπει να επιλυθούν με το προσωπικό της Firefly κατά τη στιγμή της επιστροφής του οχήματος. Η Firefly δεν θα εξετάσει διαφωνίες μετά την έκδοση του τελικού τιμολογίου. Ένα φυλλάδιο πολιτικής για τα καύσιμα διατίθεται σε όλα τα γραφεία Firefly σε πέντε γλώσσες.

ΧΡΕΩΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: € 25

ΕΞΟΔΑ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ: Ο οδηγός χρεώνεται 30€ σε περίπτωση ατυχήματος, υπαιτιότητάς του. Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται.

ΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (ASC): H ισχύουσα χρέωση σε όλα τα αεροδρόμια της Κύπρου, είτε για παράδοση είτε για παραλαβή των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, είναι €19.

ΚΑΛΥΨΗ ΟΔΗΓΟΥ (PAC): Για 6 € / ημέρα (με μέγιστη χρέωση 15 ημερών) ο οδηγός και οι επιβάτες είναι ασφαλισμένοι σε περίπτωση ατυχήματος με ενοικιαζόμενο όχημα. Τα ασφαλισμένα ποσά είναι σύμφωνα με τους έγκυρους όρους και προϋποθέσεις της ασφαλιστικής εταιρείας.

ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΡΜΠΡΙΖ (WSP): Η ευθύνη του ενοικιαστή για ζημιές στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μπορεί να μειωθεί, σύμφωνα με τους Όρους και Προϋποθέσεις της Σύμβασης Ενοικίασης, σε 0 €, εάν αποδεχθεί ημερήσια χρέωση 4 € (με μέγιστη χρέωση 15 ημερών)

ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ/ΟΙ (ADR): Ημερήσια χρέωση 6€ για κάθε επιπλέον οδηγό.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ: Διατίθενται μόνο μετά από κράτηση και με χρέωση €4 ημερησίως (μέγιστη χρέωση 10 ημέρες).

GPS: Διατίθενται μόνο μετά από κράτηση και με χρέωση €8 ημερησίως (μέγιστη χρέωση 10 ημέρες).

ΠΑΡΑΔΟΣΗ/ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ: Κάθε παραλαβή/ παράδοση μετά τις ώρες λειτουργίας, υπάρχει χρέωση 30€.

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Διατίθεται υπηρεσία 24ωρης οδικής βοήθειας με χρέωση €5+Φ.Π.Α./ενοικίαση. Διαφορετικά, σε περίπτωση που ο πελάτης χρειαστεί οδική βοήθεια κατα τη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης, θα υπάρχει χρέωση €25+ΦΠΑ.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα ανάλογα με την διαθεσιμότητα να παρέχει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτόν της αρχικής κράτησης με ένα αντίστοιχης, ή, μεγαλύτερης κατηγορίας.

ΦΟΡΟΙ: Όλες οι τιμές και οι χρεώσεις που αναγράφονται στό έντυπο επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.